پرچم بر فراز قله ها
آیین و رسوم مردم هرکدام از کشورهای دنیا میتواند جذابیتهای خاصی داشته باشد. مردم در گوشه و کنار دنیا کارهای انجام میدهند که شاید حتی فکرش هم به ذهن شما خطور نکرده باشد. ممکن است در تصاویری که از کوههای هیمالیا در تبت و یا نپال تماشا کرده باشید، متوجه وجود پارچههای رنگی شده باشید که در ارتفاعات نصب شدهاند. آیا تابهحال از خودتان پرسیدهاید که پارچههای رنگی در ارتفاعات نپال به چه معنی هستند؟ در این مقاله بخش وبلاگ گردشگری ریسمون قصد داریم تا به این سؤال پاسخ دهیم.
این پارچههای رنگی که بانام پرچمهای دعا شناخته میشوند، حس و حال و نمایی جالب به منطقه خشک و عموماً بیروح کوهستانها میبخشد. بااینحال زیبایی و جذابیتهای ظاهری دلیل نصب این پارچهها و یا همان پرچمهای دعا نیست. مردم نپال بر این باور هستند که این پرچمها میتوانند صلح و سعادت را برای آنها و تمام اطرافیانشان به همراه بیاورد. روی این پرچمها چیزهای مختلفی مانند دعاها، نمادها و یا مانترا ها نوشته میشود تا هنگامیکه باد بر آنها میپیچد، هیچچیز بهجز صلح و دوستی با خود به همراه نداشته باشد؛ بادی که در ادامهی راه به خانه و شهرهای مردم نپال میرسد. مانترا درواقع کلمات و صداهای خاصی در آیین بودایی هستند که به گمان آنها استفاده از این کلمات برای مدیتیشن مناسب است.
انواع مختلف پرچمهای دعا در نپال
دو نوع مختلف از این پرچمها در نپال بهکار گرفته میشود. یکی از آنها به نام «اسب باد» است و درواقع ردیف و زنجیرهای از تکههای پارچههای رنگی مستطیل شکل هستند که در کنار یکدیگر قرارگرفتهاند. این پارچهها عموماً در صومعههای بودایی، در گنبد مقبرهها و البته در سنگهای کوهستانها نصب میشوند.
پارچههای «اسب باد» عموماً رنگهای مختلفی دارند و هرکدام از آنها نیز نشاندهنده یک عنصر، یک انرژی و یا یکی از جنبههای قدرت ذهنی هستند. آنها بر این باور هستند که همهچیز در این دنیای فیزیکی بر اساس این پنج عنصر ساخته شده است. است ترتیب رنگ پارچهها همیشه باید بر این اساس باشد: زرد (نماد زمین)، سبز (نماد آب)، قرمز (نماد آتش)، سفید (نماد باد یا هوا) و آبی (نماد آسمان یا فضا). اینترتیب همیشه باید حفظ شود. اگر قرار باشد تا پارچهها بهصورت عمودی نصب شوند، رنگ زرد باید در پایین قرار گرفته و آبی در بالا باشد. هرکدام از این رنگها باهدف ایجاد تعادل در میان این عناصر و ایجاد هماهنگی به کار گرفته میشود. بااینحال، آنها بر این باور هستند که هنگامیکه باید در میان این پرچمها میوزد، همراه خود صلح، قدرت، دلت و خرد را برای مردم به ارمغان میآورد. پیاده روی در سفر به نپال میان این پرچم ها میتواند حس متفاوتی را ایجاد کند.
نوع دیگر این پرچمها «دارچور» نام دارد که درواقع پارچههایی مثلث شکل هستند که بهصورت عمودی نصب میشوند. اگرچه ماهیت و باورهای کلی برای نصب این پرچمها همانند پرچمهای پیشین است، است ولی آنها بر این باور هستند که پرچمهای دارچور میتوانند با خود طول عمر بالا، اقبال، سلامتی و سرمایه را به همراه بیاورند.
پرچمهای دعا در ارتفاعات نپال به چه معنا هستند؟
همانطور که بیان شده بود روی این پرچمها متنهایی از دعاها، سوتراها و یا مانترا ها نوشته میشود. یک مانترا در واقع یک سیلاب، گروهی از سیلابها و یا حتی صداها هستند که توانایی تغییر در ارتعاشات انرژی را دارند. بوداییها ماترا ها را عموماً پشت سر هم تکرار میکند برای آنها حالتی مانند مدیتیشن دارد.
سوتراها را از سوی دیگر میتوان آموزههای دینی بودایی دارد. سوترا ها درواقع همان آموزشهایی هستند که گوتاما بودا آنها را حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سال پیش در هند تعلیم داده بود. سوتراها عموماً دارای نسخههای کوتاه، معمولی و همچنین طولانی هستند. بنابراین فقط از نسخههای کوتاه و یا معمولی سوتراها برای درج شدن روی این پرچمهای دعا استفاده میشود.
البته متنهای دیگری نیز روی این پرچمها نوشته میشوند که بیشتر آنها حاوی درخواستها، امیال و آرزوها و همچنین دعاهایی میشود که توسط آموزگاران تاریخی بودایی نوشته شدهاند.
چه نمادهای روی این پارچههای رنگی به کار میرود؟
از نمادهای زیادی روی این پارچههای رنگی استفاده میشود که یکی از متداولترین آنها «جواهر روشنگری برآورده کننده آرزوها» نام دارد. این نماد نشاندهنده شانس و اقبال مناسب است و بنابراین انرژیهای موجود در دنیا را به سمت موقعیتهای مناسب و ثروت برای شما سوق میدهد. به صورت کلی، استفاده از هشت نوع نماد برای تهیه کردن پرچمهای دعا در نپال متداول است:
۱- پارازول: نمادی که به شکل یک چتر است و برای محافظت در برابر چشمها و نگاههای شیطانی به کار میرود.
۲- ماهی طلایی: برای شادی و محافظت در برابر سختیها و رنجها
۳- کوزه جواهر: نشانی برای دستیابی به آرزوهای روحانی و یا حتی دنیوی
۴- لوتوس: به همان درخت سدر که نمادی برای رشد روحانی، خلوص و طهارت است
۵- پوسته حلزون: نشاندهنده آموزههای روشنگران و عالمان است
۶- گره پی پایان: نشاندهنده ذهن بزرگ و دانش بیانتهای بودا
۷- نماد پیروزی: نشان دهندهی پیروزی عقل و خرد در برابر نادانی و غلبه بر موانع و سختیها است.
برای سفر به نپال زیبا و آشنایی با فرهنگ زیبای این کشور با تور نپال ریسمون همراه شوید.
1 دیدگاه
09 آذر 1398
دیدگاه شما
مهناز كيواني
3 سال قبلریسمون
3 سال قبل